Avižų dribsnių, riešutų ir vyšnių batonėlis

  • Avižų dribsnių, riešutų ir vyšnių batonėlis

    Avižų dribsnių, riešutų ir vyšnių skanėstas

    Saują riešutų atidėkite, o likusius pasmulkinkite. Avižas suberkite į įkaitintą keptuvę ir 5-7 min. maišydami skrudinkite. Tada suberkite į dubenį, įmaišykite linų sėmenis, saulėgrąžas, vyšnias ir visus riešutus. 

    Prikaistuvyje ant silpnos ugnies nuolat maišydami ištirpinkite sviestą ir medų. Kai ims burbuliuoti, dar 2-3 min. pakaitinkite ir supilkite ant dribsnių, riešutų, vyšnių ir linų sėmenų dubenyje, gerai išmaišykite. Sukrėskite masę į kepimo popieriumi išklotą 30x24 cm skardą ir gerai prispauskite šaukštu prie dugno, suformuodami maždaug 2 cm sluoksnį. Pašaukite skardą į 150-160 C orkaitę ir 25-30 min. kepkite. Iškeptą ir atvėsusį skanėstą įdėkite į šaldytuvą per naktį arba į šaldiklį 2-3 val., tada supjaustykite.

    Porcijos: 10-12 gabaliukų

    Reikės: 

    150 g avižinių dribsnių

    100 g skrudintų migdolų riešutų

    50 g skrudintų pistacijų riešutų

    50 g  saulėgrąžų

    150 g  džiovintų vyšnių be cukraus

    1-2 šaukštų linų sėmenų

    100 gsviesto

    5 šaukštų medaus